تضعیف دلار در برابر انس جهانی طلا-راهبرد معاصر

تضعیف دلار در برابر انس جهانی طلا

کاهش رتبه اعتباری برتر دولت ایالات متحده در مواجهه با وخامت مالی احتمالی طی سه سال آینده، از AAA به AA+، در کنار انتظارات کاهش شدید در بخش داده‌های ADP باعث تضعیف دلار در برابر انس جهانی طلا شده است. از سوی مقابل اما تحلیلگران احتمال پرایس شدن داده‌های اشتغال را بالا ارزیابی می‌کنند.
تاریخ انتشار: ۲۳:۴۶ - ۱۱ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 02
کد خبر: ۱۹۷۶۰۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ انس جهانی طلا روز پنجشنبه هفته گذشته تغییر مسیر داد و به سمت منطقه 1,940 دلار سقوط کرد. کاتالیزور اولیه این حرکت از بازار سهام آمریکا ناشی شد. چرا که شرکت‌های بزرگی مثل اپل، آلفابت، آمازون و متا در بخش عملکرد فصلی، پایین‌تر از انتظار ظاهر شدند و همین امر، نگرانی‌هایی مرتبط با رشد را به‌وجود آورد.

اواخر روز سه‌شنبه، آژانس رتبه‌بندی فیچ، رتبه اعتباری برتر دولت ایالات متحده را در مواجهه با وخامت مالی احتمالی طی سه سال آینده، از AAA به AA+ کاهش داد. دلار آمریکا بخشی از رشدهای قبلی را پس گرفت و موجب کاهش مجدد بازده اوراق قرضه خزانه‌داری آمریکا را شد. این امر تا حدودی از قیمت طلا در اوایل چهارشنبه حمایت کرد.

شاخص دلار نمی‌تواند روی افزایش معاملات بدون ریسک و مخالفت جانت یلن، وزیر خزانه‌داری آمریکا با کاهش رتبه فیچ حساب کند. چرا که انتظارات برای توقف افزایش نرخ بهره فدرال رزرو آمریکا در اواخر سال جاری میلادی و در میان نشانه هایی مبنی بر سردی بازار کار ایالات متحده آمریکا، افزایش یافته است.

این امر توسط داده‌های کار پیشنهادی روز سه شنبه US JOLTS تایید شد که در ماه ژوئن با 34 هزار کاهش به 9 میلیون و 582 هزار نفر رسید که پایین‌ترین سطح آن در بیش از دو سال گذشته است. این سنجش توسط فدرال رزرو به شدت دنبال می‌شود، زیرا فشارسنج تقاضای بازار کار کشور آمریکا به شمار می‌آید.

علاوه بر این، PMI تولید ISM ایالات متحده در ماه جولای کمتر از حد انتظار بهبود یافت و به 46.4 در برابر 46.8 مورد انتظار رسید. تداوم انقباض در بخش تولید ایالات متحده، ترس از رکود را دوباره برانگیخت و کاهش قدرت دلار آمریکا را که ناشی از گزارش JOLTS بود، محدود کرد.

از سوی دیگر قیمت طلا نیز با گزارش نزولی شورای جهانی طلا (WGC) در مورد روند طلا تضعیف شد. این آژانس گفت که کاهش خرید طلا توسط بانک‌های مرکزی کشورهای دنیا باعث کاهش دو درصدی تقاضای جهانی طلا در سه ماهه دوم سال 2023 شده است. به طور مثال در این مقاله گفته شده است که تقاضای طلای هند در سال 2023 ممکن است 10 درصد کاهش یابد. گزارش WGC نشان می دهد که این میزان، پایین ترین سطح در سه سال گذشته است.


با نگاهی به آینده، همه نگاه‌ها معطوف به داده‌های تغییر اشتغال ADP ایالات متحده است. انتظارات تحلیلگران از داده‌های امروز حکایت از آن دارد که بخش خصوصی ایالات متحده ممکن است 189 هزار شغل در جولای ایجاد کرده باشد که با 497 هزار شغل در ژوئن فاصله زیادی دارد. داده‌های ضعیف‌تر از حد انتظار ADP ایالات متحده احتمالاً به چشم‌انداز ضعیف فدرال رزرو اعتبار می‌بخشد و باعث تقویت انس در برابر دلار می‌شود.

احساسات در وال استریت همچنین نقش مهمی در ارزش‌گذاری دلار آمریکا ایفا خواهد کرد، زیرا سرمایه‌گذاران موقعیت خود را قبل از درآمد روز پنجشنبه از آمازون و اپل تعدیل می کنند و همچنین به سمت انتشار مهم حقوق و دستمزد غیرکشاورزی ایالات متحده در روز جمعه حرکت می کنند.

انس طلای جهانی به کمترین میزان خود از 11 جولای رسیده است. حمایت فیبوناچی بعدی در محدوده 1934.35 دلار است. با شکست این سطح شانس تست مجدد محدوده 2000 دلاری انس تا حد بسیار زیادی کاهش می‌یابد.

از نگاه تکنیکال، نمودار در تایم‌فریم روزانه رای به یک گسترش نزولی می‌دهد. بنابراین در صورت عدم تغییرات محسوس در مفروضات تحلیلی، انس جهانی طلا پتانسیل بالقوه ساختن کف جدیدتر را داراست.

سطوح حمایتی: 1,934.35 1,922.95 1,911.80

سطوح مقاومت: 1,951.40 1,966.90 1,975.60/تجارت نیوز

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار